Az OMSZ több megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.06.01. csütörtök éjfélig

Heves zivatar, felhőszakadás

Szerdán a kora délutáni óráktól főként az északkeleti, keleti régióban elszórtan heves, gyorsabb áthelyeződésű zivatarok alakulhatnak ki, melyeket viharos széllökés (60-80 km/h, de intenzív gócokban akár 80-85 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak), valamint jégeső (esetleg 2 cm feletti átmérő) kísérhet. A Dunántúl nyugati és déli részén is elszórt jelleggel alakulhatnak ki zivatarok, melyeket - a lassabb áthelyeződés miatt - elsősorban nagyobb mennyiségű csapadék (> 30 mm) kísérhet. Az ország más részein inkább csak néhol képződhet zivatar, ennélfogva a fent említett jelenségek előfordulása is kevésbé valószínű.

Csütörtökön a Dunántúl déli felén és az Alföld délnyugati részén lesznek kedvezőbb feltételek a zivatarok kialakulásához, amelyekből lokálisan nagyobb mennyiségű (~15-20 mm) csapadék hullhat.

2017.05.31. 10:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn