Több megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben a várható heves viharok miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.06.07. szerda éjfélig

HEVES ZIVATAROK, FELHŐSZAKADÁS

Ma a késő délelőtti óráktól estig több helyen alakulhatnak ki zivatarok. Heves zivatarra főként a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében, majd egyre inkább keleten, északkeleten kell számítani. Heves zivatarokat legnagyobb eséllyel felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék), kisebb eséllyel átmeneti szélrohamok (> 70 km/h), jégeső (> 1-3 cm feletti átmérő) kísérhet.

A késő esti óráktól egy hidegfronthoz kötődve alakulhatnak ki ismét szórványosan gyors mozgású, viharos lökésekkel kísért zivatarok.

Szerdán napközben az északkeleti határ közelében van esély egy-egy zivatar kialakulására.

VIHAROS SZÉL

A front környezetében az éjszakai órákban a Dunántúlon -zivatartól függetlenül- 60-70 km/h feletti széllökésekre is számítani kell.

2017.06.06. 10:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

***Ha készítesz/készítettél fotót vagy videót a viharról töltsd fel a facebook oldalunkra és a legjobbakat közzátesszük!***

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn