17 megyében narancs figyelmeztetés van érvényben mára a várható heves viharok miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.06.26. hétfő éjfélig

HEVES ZIVATAR, FELHŐSZAKADÁS

Ma a déli, kora délutáni órákig a középső, keleti országrészben tevékenykedő zivatarrendszer egyre inkább keletre helyeződik. A zivatarokat felhőszakadás (20-50, kis területen >50 mm), jégeső (kis területen 2 cm feletti jégátmérő), viharos (60-80 km/h, kis területen 90 km/h feletti) széllökés kísérheti. Eközben a nap előrehaladtával, leginkább a déli, délutáni órákban szórványosan előfordulhatnak zivatarok lokálisan hasonló kísérőjelenségek mellett.

Majd várhatóan délutáni, kora esti óráktól nyugat, északnyugat felől egy nagyobb méretű zivatarrendszer kialakulása várható, amely estére, késő estére fokozatosan kelet felé helyeződik. A zivatarrendszer vezető élén kiemelten a Dunántúl déli és keleti felében, illetve a középső országrészben valószínű legnagyobb számban heves zivatarok kialakulása. Ezek környezetében, helyenként 90-100 km/h feletti széllökés, jégeső (> 2 cm feletti jég átmérő) valószínű. A zivatarrendszer környezetében szórványosan felhőszakadás (30-60 mm vagy néhol esetleg efelett) valószínű. A zivatarrendszer várhatóan az éjféli óráktól keleten gyengül, így a heves zivatarok kialakulási valószínűsége hétfőn hajnalban lecsökken.

Hétfő reggeltől várhatóan a délutáni órákig, keleten helyenként zivatar még kialakulhat, heves zivatar kialakulási valószínűsége alacsony.

HŐSÉG

A középhőmérséklet ma és hétfőn főként az ország délkeleti felén érheti el a 25 fokot, ma a Dél-Alföldön a 27 fokot.

2017.06.25. 10:25 Országos Meteorológiai Szolgálat

***Ha készítesz/készítettél fotót vagy videót a viharról töltsd fel a facebook oldalunkra és a legjobbakat közzátesszük!***

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn