Az OMSZ 9 megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki holnapra a várható heves zivatarok miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.07.07. péntek éjfélig

HEVES ZIVATAR(RENDSZER): Este és az éjszaka első felében a Dunántúlon, annak is főként a nyugati, délnyugati harmadán alakulhatnak ki helyenként zivatarok viharos szél (60-80 km/h), illetve esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Kis valószínűséggel egy-egy heves zivatar (> 2 cm jégátmérő, > 90 km/h széllökés) is előfordulhat.

Pénteken a nap második felében északnyugat felől több hullámban alakulnak ki zivatarok, esetleg zivatarrendszerek, legkisebb eséllyel az ország délnyugati harmadán. Heves zivatarokra is számítani kell károkozó szélrohamok (> 90-100 km/h) és/vagy nagyméretű jég (> 2-4 cm) kíséretében. A zivatarokhoz lokálisan nagymennyiségű záporeső (> 15-20 mm) egy-két helyen esetleg felhőszakadás (> 30 mm) társulhat.

HŐSÉG: Elsősorban a nyugati és déli területeken a napi középhőmérséklet csütörtökön 25, pénteken 25, 26 fok közelében alakulhat.

2017.07.06. 18:24 Országos Meteorológiai Szolgálat

***Ha készítesz/készítettél fotót vagy videót a viharról töltsd fel a facebook oldalunkra és a legjobbakat közzátesszük!***

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn