13 megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt, illetve viharokra is számítani kell!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.07.10. hétfő éjfélig

ZIVATAR, HEVES ZIVATAR:

Hétfőre virradó éjszaka az ország északi harmadán, nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon lehet egy-egy zivatar.

Hétfőn reggel, délelőtt még az Északi-középhegységben és az Észak-Dunántúlon lehet intenzív csapadékkal kísért villámtevékenység, majd napközben előbb a Dunántúlon (de ott még csak nagy bizonytalanság mellett), késő délután, este pedig már inkább a Dunától keletre várható zivatarok átvonulása. Heves zivatar ekkor az Északi-középhegység tágabb környezetében fordulhat elő, emellett kis valószínűséggel felhőszakadás is ebben a térségben alakulhat ki.

Zivatarokat 60-80 km/h-s széllökések, valamint kisebb méretű jég és lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (15-30 mm) kísérhet, heves zivatarban viszont 90 km/h-t meghaladó széllökés is lehet, felhőszakadás esetén pedig 40-50 mm eső is eshet néhány óra alatt.

HŐSÉG:

Az ország nagyobb részén 27 fok felett, a Dél-Alföldön 29 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, egyedül az Északi-középhegység térségében lehetnek jellemzőbbek a 25 fok körüli értékek.

2017.07.10. 04:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

***Ha készítesz/készítettél fotót vagy videót a viharról töltsd fel a facebook oldalunkra és a legjobbakat közzátesszük!***

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn