Heves zivatarra narancs, hőségre vörös figyelmeztetést adott ki az OMSZ!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.07.11. kedd éjfélig

ZIVATAR, HEVES ZIVATAR:

Hétfő délelőtt még az Északi-középhegységben lehet zivatarokra számítani. Átmeneti szünet után főként a késő délutáni óráktól a Dunántúl keleti felén ismét zivatarok alakulhatnak ki. Később egyre inkább a keleti országrészre terjed át a zivatartevékenység, amely még a késő esti órákban is kitarthat. Az éjszaka második felére várhatóan újabb szünet következik, majd reggel északnyugat felől ismét lehet elszórtan zivatarokra számítani.

A zivatarokat általában 60-80 km/h-s széllökések, valamint jégeső (2-4 cm) és lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (15-30 mm) kísérheti, heves zivatarban viszont 90-100 km/h-t meghaladó széllökés is lehet, felhőszakadás esetén pedig 40-50 mm eső is eshet rövid időn belül (terepviszonyoktól függően akár villámárvizet is okozva). Heves szélrohamok ma elsősorban a dunántúli és középső országrészben kialakuló zivatarokat kísérheti.

HŐSÉG:

Ma az ország nagyobb részén 27 fok felett, a Dél-Alföldön 29 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, egyedül az Északi-középhegység térségében lehetnek jellemzőbbek a 25 fok körüli értékek. Kedden az északnyugati országrészben már megenyhül a hőség; az ország túlnyomó részén azonban még maradnak a maihoz hasonló értékek.

2017.07.10. 10:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

***Ha készítesz/készítettél fotót vagy videót a viharról töltsd fel a facebook oldalunkra és a legjobbakat közzátesszük!***

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn