Több megyében figyelmeztetés van érvényben mára a várható heves viharok és a hőség miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.07.23. vasárnap éjfélig

HŐSÉG:

Az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható mindkét hétvégi napon.

ZIVATAROK:

A hajnalban a Dunántúl felett képződött zivatarrendszer a déli órákra a Duna-Tisza közére és az Északi-középhegység vidékére helyeződik át, délután pedig - valószínűleg egyre jobban szétesve - az északkeleti, keleti országrészt éri el. Ezzel egyidőben - tehát - a nap második felében - a Dunántúlon ismét kialakulhat elszórtan zivatar, legjobb eséllyel annak északi és középső részein. Legjellemzőbb kísérőjelenség a nagy intenzitású eső lesz, de kis eséllyel néhol 70 km/h-t jóval meghaladó szélroham és jégeső is előfordulhat.

Éjjel az Alpokalján és a Kisalföldön a legjobbak a feltételek helyenkénti zivatar előfordulásához. Vasárnap délelőtt is északnyugaton, majd az északi, északkeleti országrészben várható kifejezettebb zivatartevékenység, heves zivatar elsősorban az előbbi térségben fordulhat elő. A déli megyékben kisebb az esélye csapadéknak egy-egy adott helyen.

2017.07.22. 10:25 Országos Meteorológiai Szolgálat 

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn