Több megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben mára a várható heves viharok és a hőség miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.07.24. hétfő éjfélig

HŐSÉG:

Az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható.

HEVES ZIVATAROK:

Hétfőn délelőtt először legjobb eséllyel nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok. Napközben ugyanakkor délnyugat felől északkelet felé fejlődve több hullámban is várható zivatarrendszerek kialakulása az országban. A zivatarokat SOK HELYEN felhőszakadás (30-60 mm csapadék), helyenként nagy méretű jég és károkozó (80-100, esetleg 100-120 km/h-s) szélroham kísérheti. A heves zivatarok kockázata a Dunántúl keleti felén, Duna-Tisza közén a legjelentősebb. Legkésőbb a keleti, délkeleti országrészben valószínű zivatarok kialakulása, de késő délutántól már itt is jó eséllyel alakulnak ki intenzív, néhol heves zivatarok. Este az érkező hidegfrontnak köszönhetően az Észak-Dunántúlon már stabilizálódni kezd a légkör. Keddre virradó éjszaka az ország keleti felén, illetve eleinte a Dél-Dunántúlon és a középső országrészben még intenzív záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra lehet számítani.

2017.07.24. 06:15 Országos Meteorológiai Szolgálat 

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn