Az OMSZ több megyére figyelmeztetést adott ki holnapra a várható viharok és a hőség miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.07.21. péntek éjfélig

HŐSÉG:

A napi középhőmérséklet csütörtökön az északkeleti megyék kivételével általában eléri a 25, 26, főként a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon helyenként meghaladja a 27 fokot. Pénteken az északnyugati országrészben mérséklődik a hőség, de az Alföldön 27 fok körüli középhőmérséklet várható.

ZIVATAROK:

Csütörtök estig zivatar kialakulása még kevésbé valószínű, majd estétől nyugat felől labilizálódik a légkör, így az Alpokalját, illetve Zala és a Kisalföld nyugati részét már néhol zivatarok érhetik el. Péntekre virradó éjszaka északnyugat felől egy front érkezik. A megerősödő északnyugati szél mellett elsősorban a Dunántúl nyugati és északi részén helyenként zivatarok kialakulhatnak. Napközben kiemelten a Duna-Tisza közén, az Alföld középső részén és az Északi-középhegységben elszórtan valószínű intenzív zivatarok kialakulása. Néhol heves zivatar is kialakulhat rövid idő alatt 30-40 mm körüli csapadékkal, nagyobb méretű jéggel és 70-90 km/h-s szélrohammal. Az Alföldön kialakult zivatarok kelet, északkelet felé áthelyeződve estére gyengülhetnek. Késő délután, este ugyanakkor nyugaton, illetve a Dél-Dunántúlon labilizálódik a légkör és intenzív zivatarok kialakulására van esély.

2017.07.20. 15:05 Országos Meteorológiai Szolgálat 

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn