Több megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben mára a várható heves viharok miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.08.07. hétfő éjfélig

SZÉL:

Az északi szelet kísérő legerősebb lökések vasárnap napközben a Dunántúlon, este északkeleten helyenként 60-65 km/h körül várhatók.

HEVES ZIVATAROK, FELHŐSZAKADÁS:

Vasárnap eleinte az ország északi felén (Észak-Dunántúl, Alpokalja, Északi-középhegység, Alföld északi része) számíthatunk helyenként zivatarokra, majd késő délutántól már egyre több helyen várható intenzívebb zivatarok kialakulása, melyekhez 60-70 km/h feletti szél, 20 mm feletti csapadék társulhat. Kiemelten az Alföld keleti részén heves zivatarok kialakulása is várható 90 km/h feletti széllel és nagy méretű jéggel.

Éjszaka nyugat felől egy kiterjedt zivataros csapadékrendszer kialakulása várható, mely hétfőn délelőtt kelet felé távozik. A csapadékmennyiség több helyen is meghaladhatja a 20 mm-t, de az intenzívebb zivatarokban helyenként (jobb eséllyel a Dunántúl déli és keleti részén, Duna-Tisza közén) 40-50 mm is hullhat. A zivatarokat 60-80 km/h-s szél, jégeső is kísérheti. Főként az Alföldön egy-egy hevesebb zivatar is előfordulhat 80-90 km/h-s szélrohammal.

Megszűnő hőség:

A napi középhőmérséklet vasárnap az Alföldön még jellemzően 28 fok körül várható, de északnyugat felől már hűvösebb levegő érkezik. A középhőmérséklet hétfőn már mindenhol 25 fok alatt alakul.

2017.08.06. 10:20 Országos Meteorológiai Szolgálat 

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn