Az OMSZ több megyére figyelmeztetést adott ki mára a hőség, illetve a heves viharok miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.08.27. vasárnap éjfélig

HŐSÉG:

A középhőmérséklet az északi, északkeleti országrész kivételével általában 25, 26, de délen és városi környezetben helyenként 27 fölött alakul. Vasárnap este az észak felől érkező front véget vet a hőségnek.

ZIVATAROK:

Az északi országrészben labilis a légkör, főként a határ közelében (Dunántúl északi, északnyugati pere, Északi-khg.) már a nap első felében is előfordulhat zivatar. Leginkább ugyanakkor vasárnap késő délutántól, estétől várható észak, északnyugat felől szórványosan zivatarok kialakulása az országban, melyek késő estig legkisebb eséllyel a délkeleti megyéket érintik. A zivatarokat viharossá fokozódó szél, elsősorban az Észak-Dunántúlon, de emellett az Északi-középhegységben, Alföld északi, északkeleti részén helyenként 70-90 km/h körüli szélroham, rövid idő alatt 20 mm feletti csapadék, jégeső is kísérheti.

2017.08.27. 07:15 Országos Meteorológiai Szolgálat 

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn