9 megyében figyelmeztetés van érvényben mára a várható heves zivatarok miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.08.12. szombat éjfélig

HŐSÉG:

Pénteken a Nyugat-Dunántúlon már 25 fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet, míg másutt még marad a 27-29 fokos középérték. Szombaton már csak a Tiszántúlon alakul 25 fok körül a napi középérték.

ZIVATAR:

Az éjszaka első feléig a Dunántúl középső és keleti harmadán, éjfél után - hajnalban a középső országrészben és az Északi-középhegység vidékén lehet többfelé zivatar kialakulásával számolni. Szombaton napközben zivatarnak általában csekély lesz az esélye, majd este, késő este kezdődhet a Tiszántúlon kiterjedtebb zivatartevékenység. A zivatarokat felhőszakadás, viharos (70-80 km/h-t néhol meghaladó) széllökés, itt-ott jégeső kísérheti.

SZÉL:

A Dunántúli-középhegység vidékén és a főváros tágabb környezetében szombat napközben az északnyugati szél legerősebb lökései 60-65 km/h körül alakulnak.

2017.08.11. 19:05 Országos Meteorológiai Szolgálat 

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn