Hétvégéig még száraz, forró idő, majd változékonyabbra fordul időjárásunk! Heves zivatarokkal, széllel, lehűléssel hidegfrontok érkeznek!

2017. 08. 05. / szombat

Az ország nagy részén napos, száraz időre van kilátás. Főleg az északi tájakon időnként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet és ott zápor, zivatar is kialakulhat. Az északias irányú szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 20 és 26°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 41°C között alakul.

2017. 08. 06. / vasárnap

A gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Többfelé várható zápor, zivatar. A hevesebb zivatarokat felhőszakadás és jégeső is kísérheti! Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 18 és 25°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 40°C között alakul.

2017. 08. 07. / hétfő

Északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben szórványosan, majd napközben már csak néhol várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé élénk lesz, főleg keleten erős széllökésekkel. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 13 és 19°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32°C között alakul.

2017. 08. 08. / kedd

Napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. Délután helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 15 és 20°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37°C között alakul.

2017. 08. 09. / szerda

Kezdetben napos idő várható, majd napközben már többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás és jégeső kíséretében! Eleinte a déli szél lesz többfelé élénk, majd napközben az északnyugatira forduló légmozgás erősödik meg többfelé, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 17 és 24°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 37°C között alakul, a hűvösebb az északnyugati megyékben lesz.

Készítette: Szűcs Péter

Frissítve: 2017. 08. 03. 18:20

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn