Kezdetben száraz, egyre melegedő idő, helyenként ismét mérhetünk 35°C körüli értékeket, majd hétvégén hidegfront érkezik, zivatarokkal, széllel, lehűléssel!

2017. 08. 16. / szerda

Az ország nagy részén napos, száraz időre van kilátás. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből legfeljebb a nyugati határszél közelében alakulhat ki néhol zápor, esetleg zivatar. A Dunántúlon időnként megélénkülhet az északi szél, máshol gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 14 és 19°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33°C között alakul.

2017. 08. 17. / csütörtök

Folytatódik a napos, száraz idő. Csak kevés gomoly, illetve fátyolfelhőzet lehet az égen. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 15 és 20°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34°C között alakul.

2017. 08. 18. / péntek

Napos, száraz idő várható, délután gomolyfelhőkkel. Csapadékra nem kell számítani. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 17 és 21°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35°C között alakul.

2017. 08. 19. / szombat

A délelőtti napos időt követően, délután nyugat felől már erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északi és nyugati tájakon elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél, illetve zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 17 és 22°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 36°C között alakul, a hűvösebb az északnyugati megyékben lesz.

2017. 08. 20. / vasárnap

Napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északias irányú szél többfelé erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 13 és 21°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30°C között alakul, a melegebb a keleti megyékben lesz.

Készítette: Szűcs Péter

Frissítve: 2017. 08. 14. 16:00

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn