Lehűlés, forróság, szél, heves zivatarok! Ez vár ránk a jövő héten!

2017. 08. 08. / kedd

Az ország nagy részén napos, száraz időre van kilátás. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csapadékra nem kell számítani. A nyugati tájakon megélénkül a délkeleti szél, máshol többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 11 és 16°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32°C között alakul.

2017. 08. 09. / szerda

A délelőtti napos, száraz időt követően, délután már időnként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Általában gyenge vagy mérsékelt változó irányú légmozgás lesz a jellemző, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 16 és 22°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 39°C között alakul.

2017. 08. 10. / csütörtök

Napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak. Kezdetben csak helyenként, majd délutántól már többfelé várható zápor, zivatar. Eleinte a déli, délkeleti szél lesz többfelé élénk, majd délután a nyugati tájakon fokozatosan északnyugatira fordul a légmozgás és megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 18 és 25°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 40°C között alakul, a hűvösebb az északnyugati megyékben lesz.

2017. 08. 11. / péntek

A gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőzet mellett országszerte számítani lehet több-kevesebb napsütésre. Többfelé várható zápor, zivatar. A légmozgás fokozatosan mindenütt nyugatira, északnyugatira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 13 és 23°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 35°C között alakul, a melegebb a keleti megyékben lesz.

2017. 08. 12. / szombat

Az ország nagy részén napos, száraz időre van kilátás. Főleg az északi tájakon időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de ott is csak néhol alakulhat ki zápor. Az északnyugati szél többfelé élénk lesz, időnként erős széllökésekkel. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 10 és 16°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28°C között alakul.

Készítette: Szűcs Péter

Frissítve: 2017. 08. 06. 14:15

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn