Az OMSZ több megyére narancs figyelmeztetést adott ki holnapra a várható sok eső miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.09.17. vasárnap éjfélig

Estig a Dunántúl délnyugati, déli részén (kisebb valószínűséggel rövidebb ideig Bács-Kiskun megye nyugati részén) egy-egy heves zivatar (széllökés > 90 km/h, jégátmérő > 2 cm), intenzív csapadék kíséretében (20-30 mm) előfordulhat. Vasárnap hajnalig elsősorban a Dunántúlon helyenként zivatar kialakulhat.

Vasárnap délutánig több hullámban várható nyugat felől csapadék. A Dunántúlon és a középső országrész egyes megyéiben területi átlagban általában 20 mm feletti, de a várhatóan a Dunántúl középső megyéiben 30 mm feletti csapadék is hullhat holnap délutánig.

Vasárnap a déli, délutáni órákban délkeleten, keleten helyenként viharos (60-90 km/h) széllökés előfordulhat. A középső, keleti országrészben ebben az időszakban helyenként kialakulhat zivatar, illetve egy-egy heves zivatar kialakulására is van esély ezeken a területeken a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

2017.09.16. 18:15 Országos Meteorológiai Szolgálat 

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn