Az OMSZ több megyére figyelmeztetést adott ki holnapra a várható felhőszakadások és a viharos szél miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.09.12. kedd éjfélig

ZIVATAR: Hétfőn az esti, késő esti óráktól dél felől egy intenzív csapadékrendszer először a déli tájakat éri el - kiemelten a Dél-Alföld térségét - záporokkal, zivatarokkal, melyhez lokálisan 20 mm feletti csapadék, 70 km/h körüli vagy azt kissé meghaladó szél társulhat. Keddre virradó éjszaka észak felé továbbhelyeződik a rendszer és napközben már az ország északi, északkeleti harmadában okoz jelentős mennyiségű csapadékot (>25 mm).

VIHAROS SZÉL: Hétfőn a Dunántúlon az éjszaka folyamán északnyugatira forduló szél egyre több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúl térségében viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések elérhetik, akár meghaladhatják a 70 km/h-t. Kedden az északnyugati szél a Dunántúl északi felében viharos lesz (~70 km/h), amely csak a késő délutáni óráktól fog mérséklődni.

2017.09.12. 17:35 Országos Meteorológiai Szolgálat 

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn