Több megyében figyelmeztetés van érvényben mára a várható heves zivatarok és a nagy mennyiségű eső miatt!

Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.09.02. szombat éjfélig

KIADÓS CSAPADÉK:

Délnyugat felől több hullámban kiterjedt csapadék érkezik. Eső, zápor, zivatar egyaránt várható, zivatar esetén helyenként felhőszakadással. A csapadék döntő része szombat késő délutántól vasárnap reggelig hullik. A Dunántúl keleti és déli területein, illetve az Alföldön, Északi-középhegységben sok helyen várható 15-20 mm-t meghaladó eső. A legnagyobb mennyiségekre a Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön, illetve a középső-északi országrészben (Pest, Fejér, Nógrád és környezete) lehet számítani, helyenként 30-50 mm körüli összeggel.

DÉLKELETEN HEVES ZIVATAR:

Késő délután, este a déli megyékben, majd estétől inkább csak a keleti, tiszántúli országrészben intenzív zivatarok is kialakulnak 70-80 km/h feletti széllel, jégesővel. Főként az Alföld délkeleti határvidékén kora este heves zivatar is előfordulhat 80-100 km/h-s szélrohammal és nagy méretű jéggel.

2017.09.02. 05:55 Országos Meteorológiai Szolgálat 

***Vihar van, fúj a szél, vagy süt a nap nálad? Küldj be észlelést az az Időinfó.hu-n, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi időjárásról!***MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn